Вдигат заплатите на служителите в метрото. Федерацията на транспортните синдикати

...
 
Вдигат заплатите на служителите в метрото. Федерацията на транспортните синдикати
Коментари Харесай

Вдигат заплатите на служителите в метрото

 

Вдигат заплатите на чиновниците в метрото. Федерацията на транспортните синдикати към КНСБ заяви, че е подписано съглашението за нарастване на възнагражденията на служащите и чиновниците в “Метрополитен ” ЕАД.

На финалната среща сред управлението на сдружението и синдикалните организации, след дълги договаряния и протестна акция от страна на синдикатите, е взето решение нарастването на възнагражденията на всички служащи, без машинистите, да бъде с равна сума от 248 лв..

Вдигат заплатите на чиновниците в метрото

Повишението на заплатите на машинистите ще е диференцирано, по обособена скица, за понижаване на разликите в заплащането.

От КНСБ допълват, че следва да стартира работа по съставянето на механизъм с справедливи критерии за понижаване на разликите и в останалите длъжности.

Кметът на София Васил Терзиев разпореди вътрешен одит на Центъра за градска подвижност, припомня SafeNews.

„ Разходите за градския превоз са основна част от бюджета на Общината. Половин милиард лв., или една пета от парите на София, отиват за превоз.Важно е, че огромна част от партиите в СОС повдигнаха и опазиха позицията на работещите в градския превоз за по-добро възнаграждение “, добави още Васил Терзиев.

Източник: NOVA

За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Още вести четете в категория България.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР